Voorlezen:

 

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als het gaat over CP en ontwikkeling, wat is dan belangrijk voor jou? Op dit deel van de website helpen we je te bepalen wat jij belangrijk vindt en waar jij over in gesprek wilt gaan.
Een eerste stap in de voorbereiding is informatie lezen. Op onze website vind je informatie over de volgende onderwerpen (klik op het onderwerp om meer te lezen)

Stap 2: Wat is voor jou belangrijk

Als resultaat van het doorlopen van de stappen krijg je de scores in een PDF en een Infographic (PDF) met gesprekstips. Zie ook stap 3.

Stap 3: In gesprek

Meer tips

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als het gaat over CP en ontwikkeling, wat is dan belangrijk voor iemand met CP? Wat is belangrijk voor ouders? Nu en in de toekomst? Wat gaat er goed en waar wil iemand aan werken?

Naast de gesprekshulp op onze website zijn er nog andere plekken waar informatie te vinden is die kan helpen bij een gesprek over ontwikkeling. Hieronder een aantal voorbeelden.

Deze tips helpen zorgprofessionals om een gesprek vorm te geven.

Er zijn drie goede vragen die in elk gesprek gesteld kunnen worden. Lees hier meer over via de link.

Je kunt ook tijdens een gesprek invullen wat belangrijk is voor iemand. Dit kun je dan meteen opslaan of printen.

Lees hier hoe je het gesprek zo goed mogelijk kunt vormgeven.

Bekijk tips

Welke behandeling of welk onderzoek het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af.
Het is belangrijk om samen met je arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kun je doen door 3 goede vragen te stellen.

Bekijk de 3 goede vragen

Kijk samen met jongeren en ouders naar de belangrijke thema’s. Je kunt de schuifbalken en vragen samen invullen tijdens het consult en ze direct opslaan of printen.

Stap 2: Wat is voor jou belangrijk